La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, va assegurar ahir des de Salt que "la política econòmica de la república catalana no es basarà en els interessos de les grans empreses i les que viuen del BOE. Serà una economia productiva que, entre altres mesures, apostarà per les infraestructures, com el corredor mediterrani". Jordà va posar de manifest que "l'aposta estratègica passarà per no posar traves al principal motor econòmic del país: les PIMES". La candidata va recordar que actualment "les petites i mitjanes empreses de Catalunya suposen més del 90% de l'estructura productiva catalana i generen un 70% de l'ocupació".

En aquesta línia, Jordà va concretar algunes propostes com "exempcions fiscals a la reinversió per a petites i mitjanes empreses, un fons per a la innovació empresarial o un banc públic d'inversions per reindustrialitzar el país, concebre projectes territorials i d'infraestructures per a les PIMES". El número dos d'ERC al Congrés per Girona, Joan Olòriz, va afegir que aquesta aposta per a una economia productiva que no té res a veure amb la impulsada per l'Estat espanyol, ja que anirà acompanyada de mesures "que no tindran un altre objectiu que lluitar contra la precarietat laboral" que han provocat, segons Olòriz, "les reformes del PP i de Zapatero".

Així mateix, el número sis d'ERC al Congrés per Girona, Jordi Viñas, va insistir a apostar pel comerç de proximitat. "Treballem en aquesta línia, donant suport a les PIMES i als emprenedors", va dir.