La cap de llista d'ERC al Congrés per Girona, Teresa Jordà, ha assegurat que "la República catalana és l'oportunitat d'assolir una societat en la qual dones i homes tinguin igualtat d'oportunitats d'accés al treball, als llocs de representació i presa de decisions". La candidata assegura que, a la futura Catalunya lliure, "la discriminació laboral, salarial o social per motiu de gènere o opció sexual no serà tolerada". Jordà ha aprofitat l'equador de la campanya per centrar el seu missatge en les polítiques en matèria d'igualtat que proposa ERC, i les ha contraposades al model "heretat del franquisme" que l'estat espanyol "ha perpetuat en els darrers 40 anys" que relega les dones "a un segon nivell".

"La República catalana és l'oportunitat d'assolir una societat en la qual dones i homes tinguin igualtat d'oportunitats d'accés al treball, als llocs de representació i de presa de decisions; on la discriminació laboral, salarial o social per motiu de gènere o opció sexual no sigui tolerada", ha dit Jordà. "A la República catalana ens allunyarem del model que l'estat espanyol ha perpetuat en els darrers 40 anys, model heretat del franquisme on la relegació de les dones a un segon nivell ha estat, si no de dret, de fet", ha assegurat amb contundència.

"Hi ha tota una sèrie de prioritats que hem d'afrontar sense perdre més temps, com ara la lluita contra la precarització i la pobresa femenines, garantir l'accés de les dones a tots els àmbits de representació i presa de decisions, evitar la desigualtat salarial per motiu de gènere o eradicar la violència masclista", argumenta Jordà.

Entre altres mesures concretes, la candidata republicana aposta per promoure una reforma horària "que permeti la coresponsabilitat familiar", anar a la una amb sindicats i empresaris per "garantir la igualtat salarial per a feines remunerades d'igual valor" o impulsar una nova llei, la del "dret de les dones a la maternitat, sigui quin sigui el model familiar al qual pertanyin".

Per últim, Jordà ha insistit en la "necessitat urgent" de promoure "un gran pacte social, de país, amb el compromís d'eradicar la violència de gènere en totes les seves formes".