El president d'ERC, Oriol Junqueras, va advertir ahir al líder de Podem, Pablo Iglesias, que els republicans no volen "fer callar" Catalunya durant els propers 25 anys. Va respodre així a les declaracions del cap de files de Podem, que dijous va pronosticar que amb una consulta a Catalunya l'any vinent "hi hauria calma" durant molt de temps.

"No volem que aquet país calli mai, que sempre pugui expressar la seva voluntat", va arengar el cap de files dels republicans. Junqueras va posar punt i final a l'acte central de campanya d'ERC a Sabadell, just després de la intervenció del cap de files, Gabriel Rufián. De fet, el candidat republicà al Congrés va insistir en el missatge cap a Podem i va recordar al dirigent de la formació morada que al programa la Tuerka defensava el dret a l'autodeterminació. "Pablo, tu abans molaves", va sentenciar Rufián.

Junqueras, que va reivindicar la trajectòria històrica d'ERC, va etzibar a Iglesias que els republicans "no es conformaran en fer algun gest que ens faci callar durant 25 anys", i durant la seva intervenció a Sabadell el dirigent dels republicans va erigir les candidatures d'ERC com un instrument transversal que aglutina sensibilitats diferents de la societat catalana. "Si hi ha una força de síntesi que encarna els millors elements i les millors herències de totes les tradicions és ERC i l'aprofitarem per portar el país a la victòria", va afirmar. Junqueras va insistir que "guanyar no és un luxe, sinó un dret , una necessitat i un deure". "Dur el país a la victòria és una necessitat peremptòria, que s'expressa en les necessitats dels nostres", va concloure.