En una campanya electoral fins ara de perfil baix, aquest dimarts s'ha produït l'únic debat en què els principals candidats de les comarques gironines han tingut l'oportunitat de confrontar les seves propostes. Economia, infraestructures, i les relacions Catalunya-Espanya han marcat el debat, moderat per la periodista Laura Fanals. Aquestes són algunes de les afirmacions que han fet els candidats gironins:

JORDI XUCLÀ (CDC)

"Cridar més no significa més vots. Tinc certa sensació de vergonya aliena després de mitja hora de debat"

"El PP va fer un pressupost irrealitzable i el nou govern es trobarà una multa de la CE per incompliment de dèficit"

"Des de fa quatre anys Girona és la penúltima provincia en inversió per càpita"

"Aquest estiu els nens remanaran més sorra a la platja que Foment a la N-II"

"El futur de Catalunya no es decidirà a Madrid. S'exercirà des d'aquí. Tot plegat és molt senzill: Que ens deixin votar. Fer-ho ha suposat quatre querelles criminals. Aquesta és la qualitat democràtica del nostre estat"

TERESA JORDÀ (ERC)

"Reformar Catalunya des d'Espanya és un conte de fades. No volem demanar permís altra vegada"

"La N-II és la mostra pràctica del maltractament de l'Estat a les comarques de Girona. Hi hem fet més inauguracions que quilòmetres desdoblats"

"Necessitem una republicana catalana emprenedora per a les pimes, no un model basat en les grans empreses de l'Ibex"

"L'herència que ha deixat el PP: Espoli fiscal, intervenció fiscal de la Generalitat, pensions congelades, increment de l'edat de jubilació, pensió mínima insuficient, factura energètica elevadíssima, una llei d'horaris comercials en contra el nostra model de comerç..."

"A Catalunya hem començat a construir una republica de ciutadans lliures i iguals"

MARC LAMUÀ (PSC)

"Els socialistes som la principal alternativa al govern de Rajoy per tornar la recuperació dels drets socials al centre del debat"

"El nostre projecte és el federalisme. Cal un ampli consens a Catalunya per després poder-se adreçar a l'Estat"

"El Parc de la UdG és un element estratègic per a les nostres comarques. És bo que deixem que les administracions que hi estan implicades treballin i negocïin per trobar una solució"

"No val la pena fer infraestructures perquè sí. Girona és un pol d'atracció turístic, i per això hem d'estar ben connectats. Però també calen infraestructures per dinamitzar sectors industrials"

"Cal un pla de xoc per reciclar els aturats majors de 50 anys i per donar oportunitats laborals als joves"

MARTA SIBINA (EN COMÚ PODEM)

"Apostem per millorar la situació dels autònoms i pimes i per incrementar el salari mínim fins als 1.000 euros"

"No volem que NII es desdobli fins a França, sinó rescatar l'autopista. Cal que les infraestructures que es millorin siguin per afavorir les persones. Per això cal invertir en Rodalies"

"Un dels nostres eixos és que les persones estiguin sempre al centre de la politica, no les elits. Volem contribuir a fer fora el govern més corrupte d'Europa"

"Portem a Madrid la proposta de fer un referèndum a Catalunya. És la solució davant la situació de bloqueig que viu Catalunya, amb el full de ruta independentista encallat"

"PP i CDC voten a Europa a favor del TIPP, que destruirà sectors econòmics gironins"

MARGARITA SANTO (CIUTADANS)

"Volem ajudar la classe mitjana i treballadora. Volem baixar l'IVA cultural"

"Volem un complement salarial per a tots aquells treballadors que tot i tenir una feina no arriben a final de mes"

"Cal reforçar el corredor mediterrani. Hem de ser més ràpids i més competitius"

"El millor que ens pot passar és tenir un president català que es digui Albert Rivera. Mentre uns treballen per separar, altres treballem per unir"

"Demanem la confiança dels votants perquè, com ells, sabem què costa arribar a final de mes i coneixem les necessitat de famílies, empreses i autònoms"

CONCEPCIÓ VERAY

"Al Parc Tecnològic tothom posa de la seva part per intentar trobar una solució. L'objectiu de tots és salvar el parc. Crec que barallar-nos sobre aquest tema seria fer un flac favor a una possible via de solució"

"Si una part d'Espanya es vol separar del tot, ho han de votar tots els espanyols"

"Presentem un projecte de futur comú per Girona, Catalunya i Espanya. Sense confrontacions, des de la convivència i la concòrdia, amb la creació d'ocupació com a eix principal"

"El model de Podem és Grècia, mentre el nostre model és creació d'ocupació"

"El Sr. Xuclà porta 12 dies seguits mentint"

El debat també ha sigut força seguit a través de twitter. Us deixem una mostra de les piulades que s'han fet amb el hastag #tgirona

#tgirona tuits