El cap de llista d'En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Xavier Domènech, va defensar ahir des de Blanes que "cada vot és decisiu" perquè la formació pugui obtenir el segon diputat per Girona. Domènech va destacar que les enquestes situen a només dos punts aquesta possibilitat. "Joan [Luengo], fes les maletes", va dir, dirigint-se al candidat número dos de la llista d'En Comú Podem al Congrés per la circumscripció de Girona. També va fer una crida a la participació en les eleccions del 26-J per aspirar a derrotar el PP a les urnes.

En aquesta línia, Domènech va valorar que als comicis del proper diumenge "la gran coalició" o "el govern d'esquerres" s'erigiran com a triomfadors de la nit electoral. De fet, aquest binomi és el que intenta explotar des del primer dia En Comú Podem, que ahir des de la plaça dels Dies Feiners de Blanes va apel·lar al vot útil per expulsar el PP del Govern en una comtessa que va més enllà d'unes eleccions. "El 26-J no és una batalla electoral on es juguen vots. Ens juguem vides, esperances i el nostre futur com a societat", va exclamar Domènech, davant un públic format per unes 200 persones.

"Qui es voldria perdre la batalla més extraordinària de la nostra història en la qual direm no al PP per dir sí a tots nosaltres?", va preguntar retòricament el candidat d'En Comú Podem. El "somriure" dels ciutadans vencerà "a la por" el 26-J malgrat que les altres forces polítiques s'hagin posat d'acord per carregar contra els comuns, va concloure Domènech.