El líder del PP, Mariano Rajoy, va tornar a advertir que Podem pot convertir-se en la segona força política a Espanya, i va destacar que la clau per guanyar es eleccions a la formació de Pablo Iglesias és que "tot el vot moderat, assenyat i equilibrat s'uneixi al voltant del primer partit", en referència al PP. I va afegir que "al radicalisme i l'extremisme només el pot aturar una coalició de la gent al voltant del Partit Popular".

Rajoy va fer aquesta reflexió en presència d'apoderats i interventors del PP a la seu del partit a Màlaga, abans de participar en un míting en aquesta ciutat. Segons els va dir, les enquestes coincideixen que Podem és la segona força política després d'unir-se amb IU i altres partits. Per tant, va destacar, "la clau per guanyar les eleccions a Podem" és unir el vot "moderat, assenyat i equilibrat de tot Espanya" al voltant de les sigles del PP. "El que no podem és ni dividir-nos ni perdre el nostre vot. La unió fa la força, i aquesta és la clau d'aquí al final de campanya", va assenyalar.

El líder del PP va augurar mals resultats i crisis internes per al PSOE i Ciutadans, les dues forces polítiques que al desembre "no van voler atendre la trucada de la moderació, sensatesa i sentit comú" que suposava la seva proposta d'una gran coalició. Rajoy va lamentar que aquests dos partits "no van voler fer el que dictava la lògica i el sentit comú" i tot i que "estaven en el seu dret, van fer molt de mal".

"Veurem quins són els resultats en termes de partit d'aquestes forces polítiques que no van voler atendre la crida de la moderació, la sensatesa i el sentit comú", va dir.