Convergència va celebrar aquest dijous al migdia un dinar a la Devesa per gairebé tancar la campanya electoral a Girona. Ho va fer amb la plana major del partit, que fa dues ­setmanes va obrir la campanya del 26-J a la mateixa ciutat. Amb l'objectiu de fer una crida als indecisos, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar els darrers esforços: «Hem d'aconseguir els vots que ens falten per ser una força potent». Puigdemont va apostar per «buscar» els electors que «estan enfadats» o els que «han decidit no fer res». També per captar els votants d'En Comú Podem i la CUP.

«Els que dubten de votar una formació amb condicions de governar... Això no passarà», va valorar Puigdemont, fent referència a Podem. Així mateix, es va dirigir als electors de la CUP: «Que han votat un partit que el 27-S es presentava com a accelerador del procés i que han vist que és un entrebanc». «No anem sobrats», va afegir Puigdemont, que va destacar: «Tenim un adversari poderós». «El dilluns després de les eleccions ens tocarà administrar el paisatge que quedi», va remarcar el president de la Generalitat, que va recordar que les comarques de Girona «són clau».

Més optimista es va mostrar el cap de llista gironí de CDC al Congrés, Jordi Xuclà, que va exclamar: «Traurem dos diputats i tres senadors per Girona perquè la gent ho vol. Treballarem incansablement fins al 26 de juny per guanyar». Xuclà va apostar per aprofitar la revetlla de Sant Joan: «Per llançar les malures que ens han asfixiat i ens han condemnat els últims quatre anys». «Amb un nou escenari polític de majoria relativa, podem ser decisius i anirem per feina a Madrid», va assegurar el candidat.

Xuclà va insistir que «l'Estat no fa ni deixa fer». Ho va exemplificar amb el port de Palamós i el seu llarg procés perquè formi part de l'espai Schengen. «El ministre Fernández Díaz, quan l'any 2014 organitzàvem el 9-N, va demanar aturar els tràmits perquè Palamós fos un port internacional», va explicar Xuclà. També va criticar que «la policia política» del Govern espanyol «hagi volgut trencar el somriure i la il·lusió», així com «les cames de dirigents» catalans.

En la mateixa línia, va ser encara més contundent el candidat de Convergència al Congrés per Barcelona, Francesc Homs, que va qualificar la conversa entre el ministre d'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de «vergonya aliena i falta d'ètica». «Ha saltat de manera crua i pornogràfica», va afegir Homs, que va sentenciar: «Només estan disposats a vèncer utilitzant uns recursos que un demòcrata mai faria servir». «S'estan carregant l'Estat espanyol», va concloure.