El president de la Intercomarcal d'Unió de Girona, Xavier Dilmé, va considerar ahir «inadmissible i d'un gran cinisme» que alguns partits polítics com CDC, PP i C's estiguin reclamant en la campanya del 26-J el vot de les persones que van donar suport a la formació democristiana a les eleccions del 20-D. També va recordar que «el catalanisme polític moderat, centrat, dialogant i integrador que encarna el partit és el gran absent en els comicis del proper diumenge». Així mateix, Dilmé va subratllar: «Des d'Unió hem estat molt respectuosos amb tothom aquests dies, però no podem tolerar pressions de ningú».

«Que els extrems vulguin passar ara per moderats fa, fins i tot, certa vergonya. PP i C's ni han format mai part del catalanisme polític ni se'ls espera», va dir Dilmé, que va afegir: «Són partits nacionalistes espanyols, molt respectables». Pel que fa a Convergència, Dilmé va voler manifestar: «CDC va trencar CiU, per poder pactar amb altres extrems i continua pactant amb ells. No pot representar la centralitat política ni la moderació si no canvia el rumb de forma important».

Per això, Unió va exigir ahir a les formacions «que no juguin a confondre». «Cap d'aquests partits recull els plantejaments del nostre, alguns ben al contrari; fins i tot, estan ben lluny del que significa Unió. De fet, cap d'ells no recull la tradició del que ha estat i ha defensat Convergència i Unió (CiU)», va sentenciar Dilmé. En aquesta línia, el president de la Intercomarcal d'Unió va concloure: «Demanem de nou als nostres militants i simpatitzants que el 26-J no perdin l'oportunitat d'exercir el dret al vot perquè això enforteix la democràcia, però que participin deixant clar que aquestes forces no ens representen».