El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va tancar ahir la campanya tot comprometent-se a «continuar defensant els interessos concrets dels gironins que, malauradament, encara es decideixen a Madrid». El candidat va participar en una granissada popular a Sils per simbolitzar la necessitat de «xuclar» fins a l'últim vot per aconseguir que CDC sigui decisiva.

Xuclà va demanar als ciutadans que, a través de les urnes, llancin «un missatge clar» a l'Estat. «Si no fallem, aconseguirem que la qüestió de confiança no sigui dels 135 diputats del Parlament sinó que sigui revalidada per la gent de Catalunya», va assenyalar.

Per la seva banda, el número 2 de la llista, Sergi Miquel, va assegurar que «les clavegueres de l'Estat, dirigides pel ministre de l'Interior, han estat al servei de la destrucció d'un procés democràtic i pacífic recolzat per la gran majoria del poble català». «Ara més que mai hem de defensar els valors de CDC basats en l'esforç i la feina feta per defensar els interessos de les comarques giroines», va assenyalar.

Suport d'Alex Salmond

Xuclà també va fer públic ahir un manifest de suport firmat per 82 parlamentaris del grup liberal del Consell d'Europa. Dilluns, el cap de llista de Convergència per Giron es va reunir amb l'exprimer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, que li va expressar el seu suport i va fer una crida a votar per Xuclà. «Fa anys que conec en Jordi Xuclà. Ell va ser qui em va presentar els presidents Artur Mas i Carles Puigdemont. Ara es presenta per la seva reelecció i per això demano el vot per ell perquè conec les seves qualitats com a polític compromès i defensor de la causa catalana arreu del món», va indicar Salmond.