Antonio Martínez Reina, veí de Santa Coloma de Farners i de 79 anys, ha mort aquest matí a les portes del col·legi electoral de la població, quan es disposava a efectuar el seu dret a vot.

Quan ha arribat al col·legi electoral, situat a l'Escola Pública de Sant Salvador d'Horta, davant de l'Ajuntament del Municipi, l'home, que tenia problemes de salut, ha comunicat que estava marejat i tenia dificultats respiratòries. Davant la urgència, diferents persones l'han estès a terra per ajudar-lo, a la vegada que s'han activat els serveis d'emergència i el protocol per infart.

Fins al lloc dels fets s'ha desplaçat una ambulància del SEM, la policia Local i un helicòpter medicalitzat. Els serveis han estat una llarga estona practicant-li tasques de reanimació però no han pogut salvar-li la vida.

Martínez era una persona molt coneguda a la vila i una de les seves filles havia estat professora d'activitats esportives a la piscina del municipi, explica Joan Martí, alcalde de Santa Coloma de Farners. Martínez va arribar "fa molts anys" a Santa Coloma, provinent de Riudarenes, detalla Martí. Tant ell com la seva família, ha explicat l'alcalde, "són persones conegudes a la vila i plenament integrades al municipi".

Normalitat en la jornada electoral

L'incident s'ha produït a l'entrada del col·legi electoral, a la part interior del mateix. El fet ha obligat a tancar aquell accés durant una estona, tot i que s'ha habilitat l'altra entrada del centre, ha explicat Martí.

Malgrat els canvis en els accessos del col·legi electoral, els veïns de Santa Coloma de Farners han pogut efectuar el seu dret a vot "amb total normalitat".