Havia de ser la història d'una infermera la que atrapés la infermera Marta Sibina. I havia de ser la història d'una infermera tan abnegada com la Juliette Binoche d'«El pacient anglès», una història d'amor -o millor hauríem de dir unes històries d'amor- i encara molt més. Perquè la candidata d'En Comú Podem ressalta que en el film la infermera té un paper rellevant, i «mostra molt bé la vocació d'infermera». Una infermera que treballa en unes condicions tan precàries -sense material, en un monestir abandonat de la Toscana- com les que l'infermera Sibina fa anys que intenta evitar que es reprodueixin a Catalunya, amb les denúncies que fa des de la revista «Cafè amb llet», autèntic malson de la Conselleria de Salut.

El títol de la pel·lícula resulta ser una farsa, ja que el pacient ni tan sols és anglès, així que lícit és preguntar-se si no serà també mentida l'enunciat «En comú Podem». O, més enllà de Catalunya, «Unidos Podemos». Podran realment canviar alguna cosa d'Espanya? Podran convocar un referèndum? O com a la pel·lícula que protagonitza Ralph Fiennes, la segona part del títol és una voluntària enganyifa?

No se sap encara qui acabarà cremat en aquesta història. Pablo Iglesias voldria que el políticament cremat després del dia 26 fos Pedro Sánchez, per d'aquesta manera guardar-se per a si mateix el paper de Binoche, encara que en el film no porti cua sinó que vagi pentinada à la garçon. La gelosia, que en la pel·lícula té un paper tan fonamental que als voltants d'ella gira tota la història, fa temps que es viu en la política espanyola. El triangle que en alguns moments semblaven voler formar Rivera, Rajoy i Pedro Sánchez mai no van agradar a Iglesias, que no ha arribat encara als límits de fer estavellar l'avió on van els seus rivals, però no ha dissimulat l'enuig. Si al final aconsegueix seduir Pedro Sánchez i això causa la mort política d'aquest, Iglesias podrà exclamar, igual que Juliette Binoche: «Qualsevol persona que m'estima, que s'acosta a mi, mor. Dec estar maleïda». Hi ha el precedent de Monedero.