El Partit Popular guanya 44 de les 52 províncies espanyoles, en sis d'elles empatat a escons mentre que el PSOE només és vencedor en tres: Huelva, Sevilla i Jaén, si bé està empatat en diputats amb els populars. Mentre, Units Podem s'alça amb la victòria a Barcelona i Biscaia en vots i escons, si bé és també la formació, en les seves diverses marques, més votada a Àlaba, Guipúscoa i Tarragona. Per la seva banda, ERC és la força política més votada a Lleida i a Girona, encara que amb els mateixos escons que altres partits. En les eleccions del 20 de desembre passat, el PP, ja amb l'escrutini definitiu, va vèncer en 39 províncies, el PSOE va ser la primera força en sis (Badajoz, Cadis Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla), i Podem i les seves diferents marques van ser les sigles amb més suport en quatre: Àlaba, Guipúscoa, Barcelona i Tarragona.

Els ministres que s'han presentat en aquestes eleccions catalanes -tots excepte els de Defensa i Economia- han aconseguit un escó al Congrés. De moment, tots ells continuaran exercint en funcions la seva cartera i s'han garantitzat una plaça en el nou hemicicle que es constituirà el proper 19 de juliol.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sánez de Santamaría, i els titulars d'Hisenda i Agricultura, Cristóbal Montoro i Isabel Tejerina, han aconseguit acta de diputat per Madrid. El PP va guanyar les eleccions a les Balears amb 3 diputats seguit d'Units Podem Més amb 2, el PSOE també amb 2 i Ciutadans amb 1 diputat. Es tracta del mateix repartiment d'escons que a les generals del desembre passat.

El PP ha guanyat les eleccions en la Comunitat de Madrid amb 14 diputats, seguit de Podem, amb 8, PSOE, amb 8, i Ciutadans, amb 6, amb el 76,17 % dels vots escrutats.

El PSOE ascendeix a la tercera posició, amb dos escons més, respecte a les anteriors eleccions.

En els comicis del passat 20 de desembre, el PP va obtenir a Madrid 13 representants al Congrés; Podem, que va concórrer en solitari, en va aconseguir 8, mentre que Esquerra Unida, el seu actual aliat, va aconseguir dos escons. C's va ser la tercera força política a la regió, amb 7 diputats, i el PSOE va quedar en quart lloc, amb 6. El PP ha tornat a ser també la força política més votada a Ceuta on els populars han confirmat les seves previsions i ha aconseguit el diputat que correspon a la ciutat autònoma.

Es dóna la circumstància que la coalició d'Units Podem ha empitjorat els seus resultats que, per separat, van tenir Podem i IU el 20 de desembre passat en els anomenats "ajuntaments del canvi" en el que sí milloren per exemple les llistes del PP i el PSOE. No han estat profetes en les ciutats on governen. Només han aconseguit mantenir el tipus a Barcelona, on precisament ja que es van presentar junts al desembre amb la marca En Comú Podem tot i que baixa unes dècimes.