La cap de llista d'En Comú Podem a Girona, Marta Sibina, va indicar que la coalició d'esquerres ha millorat els resultats respecte fa sis mesos i que tenien l'esperança d'aconseguir un segon diputat, que per altra banda, alguns sondejos apuntaven que podien obtenir-lo. De fet, En Comú Podem ha calcat pràcticament els resultats respecte als comicis de l'any passat i només ha perdut mil sufragis entre un i altre resultat (54.071 a 53.071) però, en canvi, han pujat un punt en percentatge passant del 16,26% al 17,30%. Tant al mes de desembre passat com ara, la formació ha quedat en tercera posició a les comarques gironines, tot i que a Catalunya ha estat la primera força més votada.

En la roda de premsa per analitzar els resultats, a la seu d'Iniciativa a la ciutat de Girona, Marta Sibina va lamentar el descens de participacíó en aquests comicis i va assegurar que el fet de mantenir el diputat que ja van aconseguir fa mig any els esperona a seguir avançant en àmbits com ara les infraestructures gironines i els drets socials al Congrés dels Diputats.

Sibina va assenyalar que des de la formació hi havia certa decepció perquè tot i haver millorat els resultats i haver-se acostat al segon representant a Madrid, no ho havien aconseguit. "Volíem el segon, però sabíem que estava lluny i no ha estat possible", va lamentar. A continuació va indicar que "hem de seguir treballant més" per afegir que "a les següents eleccions ens l'emportarem".

DISTRIBUCIÓ DEL VOT DE PODEM PER MUNICIPIS

Joan Luengo que es trobava de número 2 a la llista per Girona va afirmar que entomava el resultat amb "més força que mai" i va expressar el seu compromís de seguir treballant com a regidor a Banyoles des de l'oposició.

El mateix Luengo també va assenyalar que després de la campanya s'emporta una "bona amiga" (la cap de llista) i un "equip fantàstic" de persones al Parlament i al Congrés. "Fotrem una feina collonuda", va concloure. Per treure ferro al fet que no hagi sortit escollit, va especificar que no havia fet la maleta per anar a Madrid.