El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha reconegut que el resultat sobiranista no ha estat «per tirar coets». Per a Homs, «a base de competir entre nosaltres no anem enlloc, cal unitats contínues a tot arreu fins que no aconseguim l'objectiu de la independència». Homs ha instat el PSOE a moure fitxa i manté les seves quinze condicions per formar govern, entre elles el referèndum.

El cap de llista convergent va insistir ahir, després que l'executiva convergent analitzés els comicis del passat diumenge, que el resultat «no és bo», però el veu com un «bàlsam» en comparació amb el que podria haver passat si s'haguessin complert les previsions de les enquestes. Per a Homs, el líder del PP estava eufòric però el PSOEés qui té «la paella pel mànec» i la «clau de la governabilitat» perquè «el PP guanya però el PSOE decideix». En aquest sentit, CDC esperarà que el PSOE «mogui fitxa» i s'assegui a la taula a negociar, encara que de moment Homs veu els socialistes tan «reclosos» com els de Podem, participant tots dos en una «carrera per quedar-se en l'oposició». En tot cas, Homs va recordar que ja va fixar les quinze condicions per a la investidura, entre les quals figura el referèndum català i «fer fora el PP» de la Moncloa.

Per a l'independentisme, malgrat estar fatal, descarta que estigui mort. Crític amb el rebuig d'ERC?a una llista conjunta, creu que l'independentisme ha de fer les pròpies «lectures» i «deures» per articular-se millor, però va assenyalar que quan algú té deures per fer significa que «està viu».