La campanya de les eleccions generals del 28 d'abril va començar a Catalunya amb tensió arran de l'intent de boicot d'un grup de joves estudiants a un acte de l'entitat S'ha Acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès. Mig centenar de joves estudiants van intentat boicotejar un acte a la UAB al qual assistia la cap de llista del PP per Barcelona per al 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo.

Així, a la una estava programat un col·loqui a la Sala Teatre de la UAB, titulat «Davant els nacionalismes i populismes, Europa!», amb la participació del president del PPC, Alejandro Fernández, l'eurodiputada Maite Pagazaurtundua i l'expresident de Societat Civil Catalana Rafael Arenas. Però en intentar entrar al recinte, Álvarez de Toledo i altres assistents es van trobar amb mig centenar d'estudiants que bloquejaven l'accés per les escales amb la finalitat d'evitar que se celebrés l'acte, amb crits de «feixistes», contestats per la candidata del PP, visiblement enfadada, amb crits de «llibertat».

Álvarez de Toledo va assegurar que «mocosos totalitaris han intentat impedir amb violència la nostra entrada a la UAB. Ho vam advertir en arribar: no cedirem un sol mil·límetre en defensa de la llibertat. I, per suposat, hem aconseguit entrar. Per la recuperació democràtica de Catalunya. Visca la llibertat!».

A l'acte, que finalment, i després de la intervenció d'agents dels Mossos d'Esquadra i de moments de gran tensió, es va poder celebrar, hi van acudir també el candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls -a qui dona suport Ciutadans- i l'alcaldable del PPC Josep Bou, que van lamentar el boicot dels «intolerants».

La número u de Ciutadans per Barcelona al Congrés, Inés Arrimadas, va denunciar a Twitter les esgarrifoses «imatges» de la UAB, que són «intolerables en una democràcia del segle XXI», i es va referir als «comandos feixistes separatistes» de la universitat.

També va condemnar l'intent de boicot la cap de llista del PSC per al 28-A, Meritxell Batet: «Vull condemnar els incidents que han tingut lloc a la UAB durant la visita de la candidata del PP per Barcelona. La intolerància no ha de tenir cabuda, tothom té dret a exposar les seves propostes allà on consideri», va escriure en un tuit.

El president de Vox, Santiago Abascal, va mostrar el seu suport a la candidata del PP després de ser «perseguida i sacsejada» per un «grup de separatistes violents».