El president del Govern, Pedro Sánchez, va rebutjar el debat «cara a cara» amb el candidat del PP, Pablo Casado, i va acceptar realitzar un «debat a 5» el proper dia 23 d'abril a Atresmedia amb els candidats del PP, Podem , Ciutadans i Vox. El Comitè Electoral del PSOE va explicar que va acordar la «plena disponibilitat» del cap de l'Executiu a mantenir un debat amb la resta de candidats a la Presidència del Govern, que representen forces polítiques que presenten candidatures a totes les províncies i que, segons l'enquesta preelectoral del CIS coneguda aquesta setmana, superen el 10 per cent d'intenció de vot a nivell estatal. Això vol dir que en el debat s'inclou VOX, ja que va aconseguir una estimació de vot de l'11,9 per cent a l'esmentada enquesta del CIS publicada dimarts.

El PSOE va justificar l'elecció del format de debat electoral «a 5» per la «falta» d'un lideratge clar a l'espai de la dreta, dividida en tres opcions polítiques: PP, Ciutadans i Vox.

Per part seva, Casado va afirmar que el president de l'Executiu no accepta un cara a cara amb ell abans de les eleccions generals del 28 d'abril perquè li té «por» i perquè Sánchez «només parla del que li dóna la gana, de Franco o que no es nega a indults per als separatistes». Va assenyalar que a ell li agradaria debatre amb el president del Govern i candidat socialista sobre qüestions que afecten els espanyols i sobre assumptes com el que ell va tractar a la seva visita a La Pobla de Vallbona (València), el camp i el sector primari espanyol.

Per altra banda, els Consells d'Informatius de RTVE (TVE, RNE i Mitjans Interactius) van titllarde «menyspreu cap a la radiotelevisió pública» que el PSOE i Pedro Sánchez hagin rebutjat participar en el debat electoral «a quatre» proposat per TVE. Així mateix, van criticar que «l'únic debat en què Sánchez ha acceptat participar sigui el debat «a cinc» proposat per un grup privat de comunicació i que inclou el candidat d'un partit sense representació parlamentària», en al·lusió a Vox.

En aquest sentit, la portaveu d'Unides Podem al Congrés, Irene Montero, considera «una vergonya» que el president del Govern hagi rebutjat participar en un debat electoral a TVE i només accepti anar al que està organitzant Atresmedia amb presència del líder de Vox, Santiago Abascal.