Vox ha obert la campanya electoral de la "reconquesta" amb una ofrena floral a Covadonga, a Astúries. El líder del partit i candidat a la presidència del govern espanyol, Santiago Abascal, ha explicat que s'ha triat aquest indret pel "potent simbolisme" que representa per a cert imaginari espanyol un lloc com Covadonga "sota l'estàtua de Don Pelayo". Abascal s'ha erigit en representant de "la bona gent" i ha afirmat que el qui no ho és, és aquell que "per accedir al poder pacta amb els enemics d'Espanya", en referència, sense al·ludir-hi directament, a Pedro Sánchez i la relació amb els partits independentistes.

Vox s'ha traslladat després a un auditori d'Oviedo, la capital asturiana, on el partit farà el primer míting de campanya. El mateix Abascal ha afirmat a través de Twitter que una hora abans de l'inici de l'acte, que es farà a "l'auditori més gran" de la ciutat, hi havia una "llarguíssima cua" de persones per accedir-hi.

Prèviament, a Covadonga, ha explicat que "centenars de compatriotes" l'han acompanyat al "bressol" d'Espanya. "Comença la reconquesta per a Espanya de la seva unitat, de la llibertat i del sentit comú", ha dit Abascal.