El PSOE va anunciar que traslladarà a la Fiscalia les imatges que circulen a les xarxes socials del president del Govern, Pedro Sánchez, amb la seva dona i filles de vacances en una platja d'Eivissa perquè estudiï si són constitutives de delicte. Al costat d'això, el partit prepara un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC) contra la campanya llançada per les Noves Generacions del PP per denunciar l'ús, segons el seu parer abusiu, per part de Sánchez de les aeronaus de l'Estat per acudir a actes privats.

Les joventuts del PP han llogat un local a pocs metres de la seu del PSOE a Ferraz que han decorat com una agència de viatges a la qual han batejat com a Falcon Viajes. Els socialistes veuen inacceptable que els populars facin servir els mateixos colors del lema del PSOE en aquesta campanya, el vermell i el blanc, i una tipografia molt similar amb «fins difamatoris».

El PP, per la seva banda, es va desvincular de l'ús de la imatge de Sánchez i la seva família a la platja, tot i que es va utilitzar amb els eslògans de la campanya realitzada per Noves Generacions. De fet, van argumentar que aquest viatge a Eivissa de 2016, ja publicat en el seu dia als mitjans de comunicació, no està inclòs entre els desplaçaments privats en Falcon o helicòpter Superpuma fets per Sánchez sent president del Govern i que denuncien al seu web.

Un cop la Fiscalia rebi la documentació del PSOE, si no troba rellevància penal arxivarà la denúncia, però si veu que hi ha motius per investigar, obrirà diligències. La Fiscalia haurà d'analitzar si la fotografia ha estat usada en anteriors ocasions i si es va presentar denúncia en el seu moment, així com el fet que les nenes apareguin amb la cara pixel·lada, cosa que impedeix en tot cas la seva identificació.