El líder de Ciutadans i candidat a la Presidència del Govern, Albert Rivera, va advertir al seu contrincant del PSOE, Pedro Sánchez, que al debat electoral que mantindran el proper 23 d'abril haurà d'aclarir quina és la seva intenció respecte els polítics independentistes que rebin una sentència condemnatòria: indultar-los o respectar «l'Estat de Dret».

«Que vagi preparant la resposta, perquè no es pot ser president sense respondre la pregunta del milió», va assenyalar durant un míting a Màlaga, en referir-se al debat que mantindran a Atresmedia els candidats de PSOE, PP, Podem, Cs i Vox a la Moncloa.

Segons Rivera, cal triar una opció: «O estàs amb l'Estat de Dret o estàs amb el 'pasteleo', o estàs donant suport als jutges i el seu treball o estàs boicotejant-los». Segons la seva opinió, el fet que Sánchez no hagi aclarit les seves intencions significa que, en el cas que hi hagi sentència condemnatòria contra els acusats per impulsar el procés separatista, els perdonarà les seves penes.

«Jo respectaré el que digui el Tribunal Suprem», perquè els qui incompleixen la llei i els qui «han donat un cop d'estat» han de tenir «càstig», no ser premiats, va afirmar el líder de la formació taronja durant l'acte. Rivera va dir que, si arriba a la Moncloa, no vol estar «condicionat cada dia» pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, com creu que ha ocorregut amb el Govern del PSOE, i va proposar elaborar un pla per «recuperar la unió dels espanyols».