El president del Govern i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, va dirigir un missatge als milions d'espanyols que tenen dubtes sobre a qui votar o fins i tot sobre si aniran votar perquè escullin el PSOE com l'opció «més adient» tot i que ell com a candidat pugui no convèncer-los del tot. En un míting a Castelló amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, Sánchez va apel·lar a aquells que en els últims 40 anys de democràcia espanyola «alguna vegada» han votat al PSOE i també a «aquells altres que potser mai han votat» els socialistes.

«Potser quan em veuen a mi diuen: 'bé, aquest home no és que em sembli el millor dels candidats, però vist el que s'ha vist i escoltat el que s'ha escoltat, aposto pel Partit Socialista, que és l'únic que pot portar un projecte total, moderat, d'avanç, de futur a aquest país'», va dir en un intent d'empatizar amb aquesta gran massa d'electors (un 40 per cent, segons el CIS) que pot inclinar la balança cap a un costat o l'altre.

De fet, el disseny de la campanya que ha fet el Comitè Electoral del PSOE s'ha realitzat amb l'objectiu de captar el vot urbà i dels indecisos, per això el candidat es desplaçarà fonamentalment a capitals de província i visitarà en diverses ocasions les comunitats autònomes més poblades, com és el cas d'Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

En un intent d'identificar-se amb els indecisos, Sánchez va assenyalar que veu «lògic» que entre aquest «mar de sigles» de partits, a la gent li sorgeixin dubtes sobre a qui votar. Però l'elecció el proper 28 d'abril, va resumir, «és ben senzilla: avançar o retrocedir», sent el PSOE l'única opció que pot frenar la «triple dreta», a la qual Sánchez va acusar de voler retornar Espanya al passat.

Ànim als socialistes

Als socialistes convençuts, els va dirigir un missatge d'ànim perquè acudeixin a votar. «Jo no veia el cor del socialisme bategar tan fort com en aquestes eleccions. Després d'11 anys guanyarem per primera vegada les generals a Espanya», va dir.

Sánchez va presentar el seu partit com el que té una recepta per als tres principals desafiaments que, segons el seu parer, ha d'afrontar Espanya, com són la desigualtat, la corrupció política i la crisi territorial, que no només és el problema amb l'independentisme català, sinó també la despoblació a l'Espanya interior.

Per part seva, Puig va assegurarque la Comunitat Valenciana ha passat de ser l'«epicentre de la corrupció» a l'«epicentre de la solidaritat», i «aquest entorn l'hem d'aprofitar». El candidat va destacar que les eleccions autonòmiques són «fonamentals» per a la Comunitat Valenciana, i va afegir que, tot i les crítiques rebudes per fer la convocatòria al costat de les eleccions generals, «cada dia estic més convençut que hem encertat perquè estan tots molt nerviosos». Puig creu que «l'única esperança de les dretes espanyoles és l'extrema dreta».