El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), va reclamar el suport al seu partit perquè és un «triple vot útil» per frenar un eventual auge de l'extrema dreta, per evitar un pacte PSOE-Cs i per trobar una solució democràtica a la situació de Catalunya. En un míting a Granollers davant unes 150 persones, el dirigent d'ERC va demanar el vot també per reivindicar el candidat del partit a les generals i líder de la formació, Oriol Junqueras: «Hem de guanyar per l'Oriol».

A més, va assegurar que el seu partit representa «la suma» dels catalans, i va posar com a exemple el número quatre de la llista, Joan Josep Nuet, exdiputat dels comuns que ha deixat el partit d'Ada Colau per sumar-se a la llista dels republicans al Congrés.

Sobre frenar l'extrema dreta, Torrent va assegurar que existeix un feixisme a Espanya al qual caldrà plantar cara, i va recordar que no hi ha ningú amb millor trajectòria que ERC per fer-ho, que té un exlíder com el president Lluís Companys afusellat pel franquisme.

Sobre evitar un pacte PSOE-Cs, va argumentar que votar ERC permetrà que els seus diputats siguin decisius al Congrés i aconseguir que no ho siguin els de Cs: «Som l'única garantia que no tinguem un Govern amb Albert Rivera de ministre».

La tercera utilitat és que va considerar ERC com el partit català més preparat per trobar una solució al conflicte català que passi per les urnes, i va demanar als militants del partit que siguin positius.