El secretari general de Podem i candidat a la Presidència per Unides Podem, Pablo Iglesias, va advertir que l'opció preferida per part dels poders econòmics era la d'un «govern de Rivera presidit per Sánchez», en al·lusió a un possible pacte del PSOE i Ciutadans després de les eleccions generals. Va indicar que aquesta coalició es produiria si donen els números i per això va demanar el vot per a Unides Podem, perquè «és l'única garantia d'un govern d'esquerres».

Just el dia en què va fer 88 anys que l'Ajuntament d'Eibar va aixecar la primera bandera republicana de tot l'Estat, Pablo Iglesias va celebrar un míting acompanyat pel coordinador federal d'IU i candidat per Màlaga, Alberto Garzón, el candidat per Àlaba, Juan López de Uralde, la candidata per Guipúscoa, Pilar Garrido, la candidata per Madrid Gloria Elizo i el candidat per Madrid Rafa Mayoral, entre d'altres. Iglesias va recalcar que, aquesta unió de PSOE i Ciutadans no protegiria l'autogovern, no entendria la plurinacionalitat o l'existència de diverses llengües. Davant més de 1.300 persones, el líder de Podem va subjectar durant tot el míting la bandera d'Euskadi i va indicar que una altra de les opcions després del 28 d'abril era que acabessin governant «els fills d'Aznar», fent referència així a Pablo Casado -PP-, Albert Rivera -Cs- i Santiago Abascal -Vox-. Els va definir com «un híbrid estrany de Don Pelayo i Margaret Thatcher», i va apuntar que tot i que ells asseguren que són patriotes no ho són, són «patrioters», parafrasejant Valle-Inclán.

«El trio de Colón, els tres pianistes d'Aznar, el trifachito, defensen una sola llengua, una sola bandera, una sola identitat, la recentralització. Però quan arriben a les propostes econòmiques llavors ja no són patriotes i els encanten les banderes del BBVA, les banderes de Suïssa i les dels fons voltor», va afegir.