La cap de llista d'ERC per Girona, Montse Bassa, ha insistit en la necessitat de resoldre el futur de Catalunya a les urnes. En aquest sentit, Bassa va afirmar ahir que van a Madrid «a treballar per forçar un acord polític que faci possible la celebració del referèndum que compta amb un suport del 80% dels catalans». Un referèndum, va advertir, que només serà possible si «som forts i decisius a Madrid, i per això cal ser molts». «Molts perquè el referèndum que qualifiquen d'impossible sigui inevitable», va remarcar.

Bassa va reiterar que els republicans aniran a Madrid «sense línies vermelles, però tampoc xecs en blanc». I és a partir d'aquesta premissa, va indicar, que proposen un acord «per resoldre política i democràticament la situació de Catalunya».

En aquesta línia, Bassa va reclamar una taula de partits on el diàleg sigui el principal eix de la relació, «on es pugui parlar de tot, i els acords es tirin endavant». En definitiva, va demanar, «que Sánchez torni a seure a la taula»: A més, va demanar una llei que retiri totes les causes judicails contra un miler de persones vinculades al procés independentista.