El cap de llista de Ciutadans al Congrés per Girona, Héctor Amelló, va prometre ahir «combatre la turismofòbia» a Girona i la Costa Brava i fomentar les destinacions d'interior de la demarcació. Per al candidat, cal posar fre a «determinats grups radicals» que intenten «expulsar» el turisme de les comarques gironines. «Ciutadans no permetrà que això passi, perquè és una part essencial de la nostra economia», va garantir Amelló. En paral·lel, el cap de llista també va apostar per impulsar les destinacions d'interior del territori a través de paquets culturals o gastronòmics. Amelló, que ahir va visitar Palamós, va avançar que la seva formació vol crear un punt d'inspecció fitosanitària al port per fer créixer el trànsit de mercaderies i va criticar que la Generalitat faci servir la reclamació de frontera Schengen com a «arma de confrontació» contra l'Estat.

El cap de llista de Cs per Girona va subratllar que el turisme «és un dels principals motors de l'economia espanyola». Per això, Amelló va recordar que el seu partit vol impulsar un pla específic del sector a nivell estatal amb l'horitzó 2030. Entre els seus eixos, va destacar l'aposta per les noves tecnologies, la creació de llocs de treball de qualitat, la formació de les plantilles (sobretot, en idiomes) i «l'impuls de Turespaña, destinant-hi més recursos».

Centrant-se en les comarques gironines, Amelló va assegurar que cal «diversificar i desestacionalitzar» els visitants que rep la demarcació. Per això, va proposar potenciar les destinacions d'interior a través de paquets específics (centrats en la natura, la gastronomia o el patrimoni).

Però sobretot, el cap de llista va deixar clar que Cs «vol combatre la turismofòbia» tant a Girona ciutat com a la Costa Brava. «Hi ha determinats grups radicals que promouen la por al turisme i que volen expulsar-lo; per exemple, generant sensació d'inseguretat», va dir. «I Ciutadans això no ho permetrà», va afegir.

Per això, el candidat reitera que la seva aposta passa per fomentar el turisme; això sí, fent que el sector sigui sostenible.