En Comú Podem va defensar ahir una taula de debat territorial sobre el futur dels Pirineus. Els caps de llista de Girona i Lleida, Joan Luengo i Jaume Moya, van visitar la Molina per reunir-se amb representants de la plataforma SOS Pirineus. En la visita, Luengo, Moya i altres membres dels comuns van poder constatar «les irregularitats urbanístiques, la destrucció del medi natural i el paisatge i la situació d'abandonament de les instal·lacions i serveis de La Molina».

En companyia de Salvem la Molina, els representants dels comuns van poder constatar que allà hi ha «un clar exponent d'un projecte d'expansió urbanitzador vinculat al turisme de neu, actiu només durant l'estació hivernal, seguint un model turístic obsolet, de massificació i insostenible en un escenari de canvi climàtic».

Davant d'aquest i altres projectes, Luengo va explicar que els comuns veuen necessari «un debat integral sobre el model socioeconòmic digne i de futur per garantir que la societat pirinenca tingui oportunitats en els diferents sectors de creació de riquesa i dinamisme i una qualitat de vida amb accés garantit als serveis bàsics, infraestructures segures i comunicacions en condicions».

A més, els comuns consideren que és urgent dotar de recursos i òrgans efectius la vegueria de l'Alt Pirineu. També es van oferir per dur les reivindicacions de SOS Pirineus al Parlament i al Congrés, tal com han fet fins ara amb SOS Costa Brava.