El president del Parlament, Roger Torrent, va afirmar que «a ERC no li interessa competir per l'etiqueta de qui és més independentista, sinó sumar més republicans, fer més independentistes», sabent que «hi ha un 80% de catalans que volen un referèndum d'autodeterminació». En un acte a la plaça Berenguer IV d'Amposta davant més de 500 persones, Torrent va voler deixar clar que ERC, «amb 88 anys d'història a l'esquena», la majoria dels quals «lluitant per la independència», el que vol ara és augmentar el nombre de ciutadans favorables a una república catalana.

«Volem sumar més sensibilitats a un projecte compartit per al conjunt de ciutadans», va afegir el president del Parlament, sabent que «el 80 per cent vol una solució democràtica, un referèndum».

Després d'explicar que «ERC ha patit repressió durant molt de temps, des del president Lluís Companys fins a l'actual president d'ERC, Oriol Junqueras», i després de confessar que «això és dolorós, ens fa mal, perquè són companys els nostres», Torrent va llançar una advertència: «Els que apliquen la repressió han de saber una cosa, i és que no abandonarem mai, no ens rendirem, no canviarem, no hem deixat de fer-ho en 80 anys i no ho farem ara. A cada embat de l'Estat espanyol som més forts que mai».

Per part seva, el número dos d'ERC per Barcelona a eleccions generals, Gabriel Rufián, va replicar a la candidata del PSC, Meritxell Batet, que ERC no acceptarà «ni mitja lliçó» del PSC sobre què vol dir ser una formació política d'esquerres. Rufián va criticar que el PSOE no s'ha atrevit a derogar les últimes reformes laborals, ni impulsar un impost a la banca, ni deixar sortir de nou el vaixell Open Arms del Port de Barcelona, i es va preguntar si això és ser d'esquerres.