La cap de llista de Ciutadans al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, va acusar el PSOE de voler donar al Govern de Quim Torra més competències i «més eines», entre elles «una justícia pròpia», per al seu «cop» independentista, cosa que va qualificarde «bogeria». Arrimadas es va referir al programa electoral del PSOE, que defensa prosseguir les reformes necessàries per a «un nou impuls de l'autogovern».

Arrimadas va acusar Pedro Sánchez de ser «capaç de fer qualsevol cosa per estar a Moncloa» i d'«assumir el discurs» del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i va expressar la seva por a que els socialistes concedeixin al «separatisme» les competències per tenir una «justícia pròpia» que preveia el projecte inicial d'Estatut i que el Tribunal Constitucional (TC) «va tombar».

La candidata de Cs va alertar del perill que els socialistes pretenguin desenvolupar l'administració de justícia autonòmica i el Poder Judicial autònom a Catalunya tal com preveien preceptes de l'Estatut anul·lats pel TC.