En Comú Podem ha proposat la realització d'un Tercer Debat Costa Brava, per tal que totes les parts implicades puguin debatre conjuntament el futur del litoral gironí. Ahir, el cap de llista per Girona, Joan Luengo, i el diputat David Cid van visitar Sant Feliu de Guíxols en un acte per abordar la problemàtica de la Costa Brava. Cid ha estat, precisament, un dels diputats més actius a l'hora de denunciar «totes les infraccions i amenaces urbanístiques al litoral gironí».

Cid va agrair la feina de SOS Costa Brava a l'hora de denunciar les amenaces en el litoral gironí, i en canvi va criticar que el govern d'ERC i JxCat «va a remolc de les entiats ecologistes i les seves respostes sempre arriben tard i malament». «Si realment el govern català vol salvar la Costa Brava, que ho demostri i aturi els macroprojectes en aquesta zona tan valuosa del nostre país», va demanar.

Luengo, per la seva banda, va considerar que és incompatible la denominació de Reserva de la Biosfera amb els projectes que es volen dur a terme. «Aquesta maniobra és pura estratègia de màrqueting per revaloritzar la zona, ja de per si sobrexplotada». El cap de llista dels comuns a Girona va admetre que la percepció dels anteriors debats sobre la Costa Brava pot ser crítica «per la manca d'acció a banda de la discussió», però malgrat tot creu que, a part de ser contundents i aturar els projectes que amenacen el litoral gironí, «cal fer un pas més, posar-nos a treballar pro-activament i fer un tercer debat on hi hagi implicats tots els actors: ajuntaments, consells comarcals, Diputació, Govern, Estat, entitats ecologistes, plataformes, associacions d'empresaris turístics i sindicats», entre altres. L'objectiu, considera, és assolir «un gran acord territorial» que garanteixi la protecció de la Costa Brava i consensuar «un model de desenvolupament sostenible a nivell mediambiental, laboral i econòmic», tant a mig com llarg termini. Si no, adverteix que no s'eliminarà el risc d'especulació en el futur.