17 de abril de 2019
17.04.2019
Diari de Girona
 
 

Esquerra exigeix més mesures per al lloguer social

El número 2 al Congrés Joan Margall vol derogar la reforma laboral i blindar les pensions

17.04.2019 | 00:45
Joan Margall, amb integrants de la candidatura d'ERC.

El número 2 d'Esquerra al Congrés per Girona, Joan Margall, ha anunciat que des del seu partit exigiran «la derogació de la reforma laboral, mesures que fomentin el lloguer social i el blindatge del sistema de pensions». Els republicans han reiterat, un cop més, que cal ser a Madrid «amb més força que mai» per influir en tots els espais i institucions «on es decideixen temes trascendentals per a Catalunya». En aquesta línia, ERC posa com a exemple temes relacionats amb els drets socials com la pobresa energètica, el problema de l'habitatge, el sistema de pensions o la llei de la dependència.

Margall recorda que el PSOE «va reformar l'article 135 de la constitució per blindar els interessos dels bancs, però no el sistema de pensions».

A l'hora de plantejar mesures concretes, el candidat republicà argumenta que «en aquest país, el 37% de les famílies destina el 40% dels ingressos mensuals al lloguer o a la hipoteca, fet que fomenta la pobresa».


Parc públic d'habitatge

Per tal de resoldre aquesta situació, el candidat republicà proposa la creació d'un parc públic d'habitatge i que es reguli el preu del lloguer en base a un índex de referència. «Com més forts siugem a Madrid, més podrem treballar i pressionar perquè el tema de l'habitatge sigui prioritari. No ens tremolaran les cames davant dels fons voltar i el banc», afegeix Margall.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook