El candidat del PP al Congrés per Girona, Sergio Santamaría, va afirmar ahir en un acte a Blanes que aposta fermament per incrementar les inversions de «turisme sostenible» a la Costa Brava. En aquest sentit, el popular va proposar tirar endavant polítiques de manteniment del litoral gironí, com ara la regeneració de platges i la construcció de nous camins de ronda. Segons Santamaría, aquest tipus d'accions atrauen «turisme de qualitat» i això comporta «recuperar ocupació i llocs de treball» a la Costa Brava. El candidat va subratllar que la Generalitat «està convertint el turisme en el gran oblidat» de les comarques gironines.

Segons Santamaría, «la Costa Brava és la joia de la corona» de les comarques i cal invertir per «cuidar el litoral». A tall d'exemple, el candidat popular va detallar que, entre el 2012 i el 2017, el PP va invertir «gairebé tres milions d'euros» en camins de ronda i passejos marítims. També va anunciar un reforçament de les partides dedicades a la «regeneració» de les costes i platges. De tota manera, el popular va retreure que «el turisme s'està convertint en el gran oblidat» de la demarcació com a motor econòmic. A més, el mateix va culpar el Govern català de fomentar la «turismofòbia» per la falta de «seguretat jurídica» que hi ha arran del procés independentista. Per això, Santamaría creu que invertir en el turisme és una mostra d'estabilitat de cara als empresaris.

Seguint en la línia de desenvolupar propostes relacionades amb el potenciament del turisme, precisament en una de les ciutats gironines on aquest és protagonista sobretot durant la temporada estiuenca, Santamaría va aprofitar per recordar alguns dels èxits que precedeixen els populars en la creació de llocs de treball en aquest sector: «Durant el mandat d'Aznar, es van crear cinc milions de llocs de treball i en el de Rajoy, tres», va recalcar.

Tordera a les municipals

Sergio Santamaría va anunciar aquest conjunt de mesures durant una visita al municipi selvatà que va fer acompanyat de l'expresidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho i el candidat del partit a l'alcaldia a Blanes, Salvador Tordera. Tordera és la tercera vegada que serà cap de llista a les municipals. En aquest cas, Tordera va aprofitar l'acte per avançar alguns dels eixos del seu programa electoral de cara als comicis del mes de maig, com ara el foment de Blanes com a destinació de turisme familiar i esportiu. Segons el cap de llista municipal, Blanes està més ben posicionada que altres municipis, però cal seguir apostant-hi.

Tordera també va anunciar que vol treballar per un nou sistema de recollida d'escombraries. En l'àmbit d'infraestructures, l'alcaldable vol desencallar el pas per creuar les vies del tren a l'estació, destacant que hi ha molts «joves i turistes» que creuen les vies per anar a la zona dels Pins i aquesta acció és perillosa.