El cap de llista de Ciutadans al Congrés per Girona, Héctor Amelló, va assegurar ahir que el seu partit aprovarà una Llei de l'Esport que «canviarà el sistema de subvencions per un sistema de contractes» i impulsarà el reconeixement mutu entre comunitats autònomes per establir «una única llicència esportiva vàlida per a tot Espanya». Així ho va indicar després d'assistir a la inauguració del torneig internacional de futbol base (MIC) celebrat a l'estadi de Vilatenim. El sistema proposat per Ciutadans per al suport de l'esport segueix el mateix camí de la recerca amb l'aprovació de la Llei de Ciència.

De forma paral·lela, el candidat «taronja» va indicar que donarà suport a les esportistes espanyoles «promocionant l'esport femení» perquè existeixi una igualtat real entre homes i dones. A més, Amelló va assegurar que Ciutadans evitarà que les esportistes professionals puguin ser penalitzades en cas d'embaràs «i ho farem perseguint les clàusules dels contractes que ho prohibeixin». Al costat d'això, «també facilitarem la seva reincorporació a la competició d'elit fins quatre anys després d'haver estat mares», va garantir.

Contra la «intolerància esportiva»

Finalment, Amelló va remarcar que Ciutadans «combatrà la intolerància esportiva» i treballarà perquè en qualsevol competició esportiva es respectin els símbols constitucionals com l'himne i el cap de l'Estat. «Endurirem les sancions per ultratge als símbols constitucionals, enaltiment del terrorisme o promoguin l'odi», va concloure.

A la tarda Amelló, al costat del candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, afiliats i simpatitzants de Ciutadans, va visitar Girona exposant el programa electoral als veïns que s'hi interessaven.