La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d'investigació per les «conductes coactives» d'un grup d'estudiants de l'Autònoma de Barcelona l'11 d'abril per impedir l'acte de l'associació S'ha Acabat al qual va assistir la candidata del PP per Barcelona a les generals, Cayetana Álvarez de Toledo, entre d'altres dirigents polítics Populars i de Cs. La Fiscalia Superior remet a la Fiscalia de Sabadell la investigació de la denúncia que va presentar el diputat de Cs Carlos Carrizosa.

El ministeri públic va assenyalar que uns grups d'ideologia contrària als membres de S'ha Acabat van fer convocatòries «amb l'objectiu de rebentar» la d'aquesta associació i que el dia 11 van provar d'impedir als conferenciants i al públic accedir a l'acte «Davant dels nacionalismes i populismes, Europa».

Paral·lelament, l'entitat S'ha Acabat va demanar a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que informi la Universitat Autònoma de Barcelona del termini que té per esborrar les «pintades independentistes» al seu campus universitari, després que estimés un recurs interposat per l'entitat.

En un altre ordre de coses, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va presentar una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat pels delictes d'injúries, amenaces i odi dels que hauria estat víctima el seu partit durant un acte electoral a la localitat d'Errenteria i de l'autoria dels quals responsabilitza l'Associació Juvenil Revolucionària de l'Esquerra Abertzale (Ernai).

«No és un fet aïllat»

La denúncia argumenta que el que va passar a Errenteria «no és un fet aïllat de concentració espontània de persones descontentes amb una idea o un partit polític, sinó que és una clara maniobra organitzada de l'entorn de l'esquerra abertzale, Ernai, i que segons fonts de l'hemeroteca pública, apareixen el 2013 com a hereva dels moviments Segi i Jarrai que ja van ser il·legalitzats».

Segons exposa, «amb una clara marca, identificació d'imatge, simbologia i organització sistemàtica a tots els actes de comunicació que realitzen, ja sigui per mitjà de xarxes socials, mitjans de comunicació o actuacions de mobilització dels seus seguidors, tenen com a clara finalitat estigmatitzar, assetjar, injuriar, amenaçar als electors constitucionalistes».