La candidata del PSC per Barcelona, ??Meritxell Batet, va tornar a proposar una reforma de la Constitució per trobar una sortida al conflicte amb l'independentisme català. «Si hi ha més de dos milions de persones a Catalunya que no reconeixen com a seu aquest marc constitucional, pretendre imposar-lo no ens conduirà a cap solució, caldrà seure a parlar, escoltar les raons i arguments», va assegurar la també ministra de Política Territorial i Funció Pública. Les paraules de Batet van provocar la reacció immediata de PP i Ciutadans, els missatges dels quals en campanya se centren en l'eventual col·laboració entre socialistes i independentistes.

La popular Cayetana Álvarez de Toledo es va preguntar si «imposar la ruptura d'aquest marc constitucional és la solució? Imposar la voluntat del separatisme als demòcrates és la solució?». La candidata del PP per Barcelona va denunciar que el PSOE sempre apunta «en la mateixa direcció»: la d'«anar cedint i cedint perquè hi hagi més nacionalisme i per tant menys democràcia a Catalunya i menys igualtat i llibertat en el conjunt d'Espanya fins el punt de la seva ruptura possible».

En la mateixa línia es va mostrar la candidata de Cs Inés Arrimadas, que considera que «el veritable candidat d'ERC és Sánchez». Sobre les declaracions de Batet, la candidata de Cs per Barcelona creu que «no és estrany que els nacionalistes vulguin que Sánchez sigui president perquè saben que amb Albert Rivera se'ls acabarà el 'xollo'».