El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, no descarta que el seu partit denunciï davant la Fiscalia els fets que van tenir lloc dijous a Vic durant la visita de la portaveu de Cs i candidata al Congrés per Barcelona, Inés Arrimadas, com ja va denunciar l'assetjament i els intents de boicotejar els actes polítics a la UAB i a Errenteria (Guipúscoa).

Arrimadas va anar dijous a Vic amb diversos candidats del partit a les eleccions generals i diputats al Parlament. Allà van ser insultats, increpats i escridassats per desenes de persones, algunes amb símbols independentistes, que els deien «fora feixistes», entre d'altres coses. Villegas va dir que suposa que els serveis jurídics de Cs estan «valorant» la possibilitat de denunciar els fets davant la Fiscalia. «I en cas que hi hagi una base legal per fer-ho, segur que la presentarem», va afirmar després de recordar les denúncies que ja van presentar pels incidents de diumenge passat a Errenteria i els de la setmana anterior a la UAB.

Per altra banda, el president del PP, Pablo Casado, va ser increpat ahir a Pamplona, on va rebre insults com «babau i pallasso», així com acusacions de «voler matar els ciutadans de gana». Paral·lelament, algunes persones li van cridar «Casado, fora d'aquí, què hi fas a Pamplona?».

El president del PP va prometre que «mai» admetrà que es passin «les línies vermelles de la violència i de la xenofòbia abertzale». «Hem de sumar la majoria absoluta per a la dreta i ho aconseguirem», va assegurar.