La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, va assegurar que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha estat el cap de l'executiu «més anticatalà» dels últims 40 anys a Espanya i el va acusar de robar als catalans, al costat dels seus socis, la convivència interna i la cultura d'Espanya.

En un acte davant unes 150 persones en el Club Nàutic de Salou, al costat del president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i el cap de llista al Congrés per Tarragona, Jordi Roca, la candidata va insistir que després de les eleccions hi haurà o bé Sánchez, o bé la igualtat, la democràcia, la Constitució i la llibertat: «O Sánchez o Pablo Casado».

«Pretenen robar-nos els nostres drets de ciutadania i condició de ciutadans lliures i iguals davant la llei. Davant d'aquest projecte profundament anticatalà i antiespanyol hem de plantar cara», va alertar Álvarez de Toledo. Va criticar que «va ser investit amb els vots d'uns colpistes, de partits i persones que han fet un mal profund i radical a la societat», i el va acusar de voler pactar «amb els qui han fet més mal als catalans».