La candidata del PP a les generals per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, l'exlíder d'UPyD Rosa Díez i el filòsof Fernando Savater van carregar contra el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i van alertar que en aquestes eleccions està en joc «la continuïtat de l'Estat constitucional». En un acte en un hotel de Barcelona, tots tres van mantenir una xerrada i van coincidir a censurar la «submissió» de l'esquerra espanyola als nacionalistes.

«Que el PSOE actual es posi en mans d'aquesta gent, els blanquegi i decideixi que el cop d'octubre de 2017 no tingui conseqüències i no suposi un punt d'inflexió del que tots aprenguem, sinó que vulgui reincidir en la mateixa política de cessions, és una operació demencial. és premiar el colpisme i desemparar el constitucionalisme», va sentenciar.

La candidata del PP va deplorar la «submissió2 del PSOE de Pedro Sánchez «a la ideologia tribalista que és el nacionalisme», i va lamentar que l'esquerra catalana «s'identifiqués» fins i tot molt abans amb el nacionalisme. «El que ens juguem diumenge és la continuïtat de l'Estat constitucional», va alertar Álvarez de Toledo, que es va desfer en elogis cap a Díez i Savater, als quals va titllar de «militants de la democràcia».

Per la seva banda, Díez va censurar que «els socialistes, els colpistes, els bolivarians i els proetarres hagin convertit aquestes eleccions en un plebiscit sobre l'Espanya constitucional».