El líder d'ERC i cap de llista al Congrés, Oriol Junqueras, va demanar un esforç fins a l'últim minut per omplir les urnes de vots i va instar a concentrar el vot independentista en ERC: «És l'únic partit republicà i és l'únic partit independentista que pot guanyar aquestes eleccions». En el míting final de campanya a la plaça de la Plana de Badalona davant de 4.000 persones, es va dirigir al president del Govern i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, dient-li que el seu partit «no és de fiar» perquè va pactar amb Cs el 2015, va aprovar el 155 amb el PP i es va aixecar de la negociació dels Pressupostos per la «por de la manifestació de la plaça Colón de la dreta i l'extrema dreta».

Junqueras va comparèixer per videoconferència des de la presó de Soto del Real al costat de Raül Romeva, compartint míting per primera vegada amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i amb els seus discursos van rebre una àmplia ovació del públic, dempeus al crit de «Llibertat, llibertat». El líder republicà va reivindicar ERC com «el partit independentista més independentista de tots», i el que millor pot culminar el camí cap a la república catalana.

Romeva va demanar demostrar «per la via democràtica, que la gran majoria d'aquest país és republicana i demòcrata, i clarament està determinada a no deixar-se atemorir», avisant que no hi ha marxa enrere després del 28 d'abril; mentre Rovira va demanar omplir les urnes a favor de la democràcia i «contra un Estat cada vegada més cap a la dreta».

El número dos per Barcelona, Gabriel Rufián, va opinar que «no heu d'acceptar cap lliçó ni d'independentisme ni de republicanisme ni de democràcia perquè sou ERC i heu nascut per guanyar, guanyar i guanyar! Visca la terra!», i Pere Aragonès va acusar el PSOE de jugar a fer gran Vox en aquesta campanya, lamentant que el Partit Popular i Cs s'obrin a pactar amb ells.