ERC ha repetit a Girona la victòria que va obtenir a les eleccions del 2016, encara que ha augmentat el percentatge de vots en passar d'un 26,25 a un 29,83%, cosa que li permet incorporar un diputat més per la província i aconseguir-ne tres en detriment d'En Comú Podem, que es queda sense representació.

La líder de la formació republicana en territori gironí, Montse Bassa, germana d'una de les preses independentistes, Dolors Bassa, s'ha convertit per tant en la vencedora d'aquests comicis, que ha qualificat d'"històrics", després dels quals ha recordat l'exconsellera empresonada a Alcalá-Meco.

Junts per Catalunya (JxCAT) ha mantingut els dos diputats que va aconseguir l'antiga Convergència (CDC) fa tres anys amb un percentatge del 22,44%, davant el 23,21% dels anteriors comicis.

Igual li ha succeït al PSC, que s'ha fet amb l'últim diputat en litigi a la província, del qual ja disposava, encara que en el seu cas ha vist com els vots de suport creixien del 12,52% del 2016 al 17,12 del 2019.

El gran perjudicat ha estat En Comú Podem, que ha perdut el representant que va obtenir en les anteriors eleccions en obtenir pràcticament la meitat de sufragis de llavors, amb un 9,7%, davant d'aquell 17,31%.

A més, la formació liderada a Girona per Joan Luengo ha passat de tercera força a quarta a favor del PSC, que es converteix així en el partit no independentista amb més suports a la província.

Com a la resta d'Espanya, un dels enfonsaments destacats ha estat el del PP, que es va quedar sense diputat el 2016, però que ha vist com el 10,08% de vots que va obtenir llavors s'ha quedat ara en un 3,24%.

La participació ha augmentat notablement i, del 60,58% del 2016 s'ha situat ara en un 76,09%, amb un total de 382.872 sufragis.

Les eleccions a Girona han comptat en aquesta jornada com anècdota amb el retard d'una hora en el tancament d'una taula a Vilobí d'Onyar, després que un veí votés per la seva dona. La solució al problema va comportar un tancament d'urna de 50 minuts.