La cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, va celebrar que Pedro Sánchez torni a ser president i va augurar que «continuarà treballant amb «més força» perquè compten amb «gairebé 40 diputats més». La candidata electa va celebrar la victòria del PSC, que remunta després de dues eleccions en què la formació havia patit una davallada de vots.

«Els socialistes hem guanyat les eleccions i Pedro Sánchez tornarà a ser president d'Espanya!», va exclamar entre aplaudiments tant bon punt ha arribat al faristol. Més tard ha afegit: «I la segona bona notícia és que les tres dretes no sumen».

«Per sobre de la crispació i els insults que alguns han volgut imposar en campanya, els socialistes hem aconseguit el suport», va reivindicar Batet, que va agrair la confiança dels electors que els han votat «sempre», «als que han tornat» i als que els han triat per primer cop. En la breu intervenció que va fer des de la seu del PSC, Batet també va felicitar ERC «pel seu bon resultat».

«Vull felicitar ERC pel seu bon resultat», va afegir la també ministra de Política Territorial, acompanyada per més d'un centenar de simpatitzants i al costat del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i al candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, amb els qui va destacar que els socialistes catalans han guanyat en la circumscripció de Barcelona, i en cinc dels deu districtes de la capital catalana.

Deu mesos des de la moció

Batet ha recordat la tasca del Govern socialista en els seus 10 mesos al capdavant de l'Executiu després de la moció de censura que va desplaçar Mariano Rajoy de La Moncloa i va celebrar els resultats obtinguts «per sobre de la crispació i l'insult que han volgut imposar alguns durant la campanya».

Va agrair el treball dels interventors i apoderats, membres de les meses electorals i funcionaris, i va celebrar la participació, que va qualificar d'històrica a Catalunya: «Els catalans ens sentim interpel·lats», i es va comprometre a continuar treballant des del Govern pel futur del país.

Batet també va destacar que han obtingut un clar recolzament dels ciutadans «per avançar en progrés social, regeneració i convivència per resoldre els problemes reals de la gent del país» i va afegir que cal «tornar la il·lusió i l'esperança que es mereixen els ciutadans d'Espanya.

Per a Batet, el triomf dels socialistes implica un missatge clar: que els ciutadans volen que el Govern mantingui la línia marcada en els deu mesos que han passat des de la moció de censura amb la qual es va enderrocar a Mariano Rajoy.

Militància i membres del partit van seguir l'escrutini de les eleccions des de la sala Ernest Lluch de la seu dels socialistes catalans, al carrer Pallars. La candidata ho va fer en privat amb la cúpula del PSC, amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el secretari d'organització, Salvador Illa, o l'expresident del Govern i senador socialista, José Montilla.