El PSOE liderat ara per Pedro Sánchez ha aconseguit recuperar-se dels seus pitjors resultats electorals i ha aconsegut una victòria majoritària a tot l'Estat. La sagnia del PP s'ha fet evident també a totes les províncies espanyoles.

A les darreres eleccions el PP es va imposar de forma clara en 44 de les 52 províncies empatant en sis d'aquestes amb el PSOE. Els socialistes llavors només van guanyar en tres: Huelva, Sevilla i Jaén. Per tant, el canvi en aquestes eleccions ha estat espectacular i el tomb polític s'ha vist confirmat. El color vermell predomina el mapa polític després d'aquestes elecccions generals. I ho domina de forma clara i recuperant i molt el terreny perdut en les eleccions generals de 2016. El creixement dels socialistes ha estat a tot el territori. A Canàries, el PSOE ha doblat els seus resultats. A Madrid, els socialistes han tornat a guanyar també després de molts anys de no fer-ho.

El PSOE ha aconseguit un ampli triomf en les eleccions generals d'aquest diumenge 28 d'abril a Andalusia amb 24 escons -quatre més que al juny de 2016- i 1,43 milions de vots -més de 100.000 vots més- cinc mesos després dels comicis autonòmics que van acabar amb el seu relleu en la Junta, d'acord amb les dades al 91,34% del vot escrutat. El PSOE ha guanyat a les vuit capitals andaluses mentre que el PP ha quedat com a segon a Almeria, Còrdova, Granada, Jaén i Sevilla però s'ha vist desplaçat a la tercera posició a Màlaga i a la quarta a les ciutats de Cadis i Huelva. A menys d'un mes de les municipals, els socialistes han aconseguit el que va fer el PP a les darreres generals, imposar-se a totes les capitals andaluses.

A l'Aragó, el PSOE ha estat la força més votada amb 6 dels 13 diputats per davant de Ciutadans amb tres diputats, dos més que al 2016 i a continuació s'ha situat el PP com a tercera força amb tres escons, Units Podem perd un dels seus dos diputats i Vox obté representació.

El PSOE ha aconseguit aquest diumenge el seu millor resultat a la Comunitat de Madrid en unes eleccions generals 30 anys després de la seva millor dada el 1986 quan va obtenir un 40,81 per cent dels vots i 15 diputats en època de Felipe González. El partit de Sánchez també ha guanyat a la ciutat autònoma de Ceuta amb un suport del 36,33% aconseguint l'escó que tenia cosolidat el PP a les darreres eleccions.

El PSOE ha aconseguit guanyar unes eleccions generals a la Comunitat Valenciana després de gairebé tres dècades, ja que les candidatures socialistes al Congrés dels Diputats no eren les més votades en aquesta autonomia -considerada en els últims anys un feu del PP- des dels comicis d'octubre de 1989 amb l'històric Ciprià Ciscar al capdavant de la llista per València.