El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va assegurar ahir que el PP ha obtingut un resultat «molt dolent» en les eleccions generals d'aquest diumenge i que a partir d'ara cal fer «autocrítica», però va rebutjar la possible dimissió de Pablo Casado, després que el partit hagi perdut 68 escons i 3,7 milions de vots.

Tot i que va admetre que és «evident» que el resultat del PP és «molt dolent», va ressaltar que Casado gaudeix d'«àmplia confiança» dins del PP i que ara la formació es concentra a treballar per les municipals i autonòmiques del 26 de maig. «Avui hem parlat amb total normalitat amb els barons territorials, els presidents autonòmics i provincials i també amb alguns alcaldes. A partir de demà, tots amb la vista posada en les autonòmiques i municipals», va agregar.

García Egea va insistir una vegada més que la «fragmentació» del vot en l'espai de centre-dreta ha generat «una divisió que ha beneficiat clarament» Pedro Sánchez, que podrà seguir quatre anys més al Palau de la Moncloa. Per això, va reiterar que Casado va oferir pactes preelectorals a Cs per anar junts al Senat.

Paral·lelament, el senador electe del PP Rafael Hernando va criticar ahir la fragmentació del vot al Senat ratllant Ciutadans i Vox de «centredreta inútil» i lamentant que els seus vots a la cambra alta estiguin «llençats a les escombraries».

Així ho va expressar en un apunt al seu perfil oficial de Twitter, recollit per Europa Press, en què l'exportaveu del PP al Congrés va lamentar que aquesta fragmentació del vot atorgui la majoria absoluta al PSOE al Senat i beneficiï les forces separatistes.