El president del Senat i candidat del PSC a aquesta cambra el 10N, Manuel Cruz, ha assegurat que l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos "incomoda "l'independentisme perquè desmunta la visió" caricaturesca "que volen projectar d'Espanya.

"Diuen que la democràcia espanyola és una prolongació del franquisme i no quadra que la prolongació del franquisme faci l'exhumació de Franco", ha argumentat durant la seva intervenció en un acte de campanya a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

El candidat, que no té carnet de partit, ha deplorat que per criticar Espanya l'independentisme hagi dit que l'exhumació de les restes de Franco dijous passat va ser "un funeral d'Estat" i ha titllat aquesta consideració de "banal i ridícula" .

"Qualsevol que ho hagi vist a la tele haurà vist que de funeral d'Estat, res de res", ha recalcat Cruz, que ha reivindicat que el vot al PSC el proper 10 de novembre té "un doble valor", ja que permet frenar tant a la dreta com a l'independentisme.

En la mateixa línia, el número u del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamúa, ha asseverat que els socialistes seran "el baluard de defensa de tots els catalans".

En la seva opinió, l'exhumació de Franco demostra que quan el president en funcions, Pedro Sánchez, promet alguna cosa, "compleix": "I quan diem que serem el fre de l'independentisme és que complirem", ha resolt.