El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat avui als independentistes catalans que reconeguin el seu fracàs, ja que la independència "no és possible".

En un acte a Vitòria, Sánchez també s'ha dirigit als que no aposten per la sobirania de Catalunya per convidar-los a votar un candidat "que els representa, Miquel Iceta".

Ha recalcat que tant els independentistes com la dreta i Unides Podem volen "debilitar l'únic Govern possible" que hi ha a Espanya, que és el del PSOE, i per això ha demanat als votants "un esforç més" per garantir un Executiu estable.

En el primer dia de la campanya electoral, el líder del PSOE també ha garantit que no farà una "gran coalició amb el PP" com ha vaticinat el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias.

Ha assegurat que els votants progressistes no han de tenir "cap temor". "No farem cap gran coalició amb el PP", li ha dit a Iglesias, a qui tot seguit li ha preguntat: "¿Seguirà vostè bloquejant un Govern progressista liderat pel PSOE per cinquena vegada?".

I és que el "bloqueig" polític és "el primer problema d'aquest país", segons el parer del secretari general del PSOE, que ha responsabilitzat d'aquesta situació a la resta de partits.

"Bloqueig de tots, Govern de ningú", ha advertit Sánchez, que s'ha mostrat convençut que només votant al PSOE és possible sortir d'aquest bloqueig.

Ha assegurat que els diferents líders polítics acusen el seu partit de coses que són falses. Així, el dirigent de Ciutadans Albert Rivera deia: "Sánchez té un pla, pactar amb Podem i els independentistes", i això "ha quedat desmuntat", ha recalcat el candidat socialista.

"El PP diu que tenim un pacte amb la ultradreta", i Pablo Iglesias en quatre ocasions ha votat "en contra del PSOE", ha continuat Pedro Sánchez, que ha recordat que el líder de Podem també opina que l'important en aquestes eleccions és "impedir una gran coalició entre PSE i PP".

Per això, ha garantit que no subscriurà aquest pacte i ha afegit: "Llanço un compromís i vosaltres sabeu que quan faig un compromís el compleixo", per tot seguit preguntar a Iglesias si seguirà bloquejant un Govern progressista liderat pel PSOE.