El cap de llista d'En Comú Podem al Congrés a les eleccions del 10-N, Jaume Asens, va demanar ahir el vot per «obligar» el PSOE a complir les seves promeses electorals, com ara la derogació de la reforma laboral per forçar-lo a posar-se «del costat dels treballadors i no dels que inicien els expedients de regulació». En declaracions als mitjans després de reunir-se amb treballadors afectats pel tancament de la planta de Prysmian a Montcada i Reixac (Barcelona), Asens va assegurar que darrere aquest ERE hi ha «responsabilitats que tenen a veure amb la inacció d'un bipartidisme que ha mirat a un altre costat davant el drama d'aquests treballadors». «El PSOE està mes al costat de la gent que impulsa els ERE que de la gent que els pateix», va afirmar el candidat dels comuns, que va mostrar la seva solidaritat amb aquests treballadors i amb els de la resta del país que es trobin en una situació similar.

En ser preguntat per les peticions d'ERC i JxCat a la Junta Electoral perquè el rei ajorni la seva visita d'aquest dilluns a Barcelona per ser campanya electoral, el candidat va sostenir que aquesta és una visita «inoportuna», però va dubtar del recorregut d'aquesta petició. «Sembla que el Rei vol intervenir en la campanya electoral. No em sembla que sigui el mes adequat», va criticar, i va afegir que la presència del monarca té efectes electorals.

No obstant això, va opinar que aquesta petició no tindrà recorregut: «Una altra cosa és si el Rei s'ha de sotmetre o no a la JEC, una altra cosa és la viabilitat o el recorregut d'aquesta petició. No té molt recorregut, no crec que que el Rei estigui vinculat a la JEC», va dir el cap de llista d'En Comú Podem a Catalunya.