L'exhumació de Francisco Franco ha estat, després de Catalunya, el tema estrella de la precampanya. La decisió de Pedro Sánchez ha rebut crítiques de la dreta tricèfala (que considera que només serveix per reobrir ferides), però també des de sectors de l'esquerra i de l'independentisme, que van retreure que més que traslladar un dictador semblava un «funeral d'estat». Malgrat tot, l'enquesta del GESOP assenyala que els espanyols avalen la iniciativa, tot i que es mostren dividits sobre si reobre ferides o dignifica la democràcia.

Un 54,8% defensa la sortida de Franco del Valle. Només un de cada quatre enquestats (23,6%) s'oposa a l'exhumació, mentre que un 21,6% van preferir no mullar-se. Encara que fos el PSOE el que impulsés aquesta mesura, els votants socialistes no són els que més l'emparen (72,9%). Els d'Unides Podem (86,1%) i ERC (75,8%), malgrat que Pablo Iglesias i Pere Aragonès lamentessin que l'exhumació semblava «un funeral d'Estat», són els que més celebren que les restes de Franco descansin a Mingorrubio.

Els que van optar per Cs el 28-A són els que estan més dividits i es reparteixen en parts iguals entre el sí, el no i l'abstenció. Segueixen els dubitatius passos en aquesta matèria d'Albert Rivera, que va votar a favor de l'exhumació al 2017, es va abstenir en la votació del decret en el 2018 i ha criticat la decisió quan s'ha consumat. Gairebé la meitat dels seguidors de Pablo Casado es mostren en contra (49,8) tot i que els de Vox són, de lluny, els que més frontalment s'oposen: només un 7,9% dels que reconeixen haver votat a la formació ultra subscriu l'exhumació.

Més divisió hi ha a l'hora d'analitzar què aporta la retirada del cadàver del Valle 44 anys després. Encara que són més els que argumenten que això contribueix a dignificar la democràcia no arriben al 50% (45,2%) i només superen en un 7% als que denuncien que això reobre ferides del passat que ja estaven tancades.