Mariona Illamola, candidata de JxCat al Congrés, va aprofitar el primer dia de campanya per participar en diferents activitats de les Fires de Sant Narcís acompanyada de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. A la tarda, la candidata es va desplaçar a Lledoners, juntament amb els altres membres de les candidatures a Congrés i Senat, on es va fer un acte amb motiu dels dos anys d'empresonament dels polítics independentistes.

«Vivim moments molt greus. Hi ha una sentència amb penes desorbitades a membres d'un govern escollit democràticament per posar unes urnes. Fa dos anys que estan empresonats de manera injusta i no ens cansarem de denunciar-ho», va advertir.

Tot i això, va dir que JxCat «no adoptarà el discurs de la por». «La repressió i la regressió de llibertats no ens faran renunciar a la independència. Donem veu als nostres presos polítics i exiliats. Per la llibertat de Catalunya, ni un vot enrere», va remarcar, tot considerant, tanmateix, que «és la política la que ha de resoldre el conflicte». També va tenir un record per a Quim Forn, que havia de ser el cap de llista a Girona.