03 de novembre de 2019
03.11.2019
Diari de Girona
 
 

Amelló (Cs) vol difondre la història espanyola en contra del nacionalisme

El candidat al Congrés defensa «la millora de les mesures de protecció del patrimoni català»

03.11.2019 | 00:46
Amelló, en una visita a la Fundació Josep Pla i a l'escola de música de Palafrugell.

El candidat de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, va assegurar que el partit liberal impulsarà un pla de suport a la difusió de la història espanyola perquè «hem vist com el nacionalisme i el populisme s'han dedicat durant els darrers trenta anys a tergiversar i manipular la història d'Espanya i crear un relat fals practicant el fonamentalisme cultural nacionalista». «El que han intentat és esborrar tot rastre de l'espanyolitat en la cultura de Catalunya i l'últim exemple l'hem vist amb les pintures del saló de Sant Jordi», va precisar.

Després d'una visita a la Fundació Josep Pla i l'escola de música de Palafrugell, el candidat liberal va assenyalar la necessitat d'impulsar una autèntica llei de mecenatge moderna «que millori la fiscalitat d'aquells que volen invertir en cultura i flexibilitzi les donacions».

Per Amelló, una llei d'aquest tipus suposaria un avanç en la «generació d'oportunitats per als artistes i serviria per impulsar el talent creatiu d'Espanya».


Protegir la propetat intel·lectual

D'altra banda, el candidat liberal també va voler remarcar la necessitat de «protegir la propietat intel·lectual dels creadors perquè sense ells no hi ha cultura». A més, va anunciar que Ciutadans crearà un pla estratègic de patrimoni cultural i «millorarem les mesures de protecció del nostre patrimoni», va assegurar el candidat Hécor Amelló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook