El ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assegurar que les eleccions del 10-N són «una segona volta» en què es decideix si el proper govern serà socialista o del PP amb Vox. «I no faig referència a Cs perquè no sé quants hi haurà en aquell moment», va ironitzar el també cap de llista del PSV-PSOE al Congrés per València, en un míting a Sant Joan Despí amb el líder del PSC, Miquel Iceta; l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la portaveu socialista a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque.

Ábalos va preguntar «als de com pitjor, millor», en referència als independentistes, què els semblaria un govern central presidit pel popular Pablo Casado i amb Santiago Abascal (Vox) com a vicepresident, i va reivindicar la igualtat, el creixement econòmic i la convivència com a prioritats del PSOE.

El ministre de Foment en funcions va comparar el líder del PP amb el personatge de «doctor Jekyll i Mr Hyde» i va exclamar que «no volem un president amb un trastorn de personalitat». Ábalos va destacar el gir «moderat» de Casado en «aquestes dues setmanes» després de mesos de discurs dur contra el Govern que encapçala Pedro Sánchez.

El secretari d'organització del PSOE va ironitzar sobre aquest canvi de Casado, de qui va dir que en els moments d'«eufòria» es posa «hiperactiu», però després entra en «una altra fase» en què queda «inactiu».