El vicepresident del Govern català i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, va afirmar en un acte de les joventuts del partit, Jovent Republicà, realitzat a la plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, que Esquerra vol guanyar el 10-N «per partida doble» al PSC a Catalunya i a Cs «obtenint a tot l'Estat més diputats» que «el neofeixisme espanyol».

Segons Aragonès, el 10-N tot es decideix entre dues forces a Catalunya, «i, o bé guanya un PSC que justifica la sentència i demana aplaudiments a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, o bé guanya de nou ERC i tenyim les urnes del groc republicà». «Cal decidir entre donar suport al projecte immobilista del PSOE o a una ERC que defensa una república amb drets, llibertats i igualtat d'oportunitats entre els ciutadans», va afegir.

Sobre les enquestes conegudes en els últims dies, va apuntar que «sembla que Cs podria obtenir menys diputats a tot l'Estat que ERC als Països Catalans». En conseqüència, va destacar Aragonès, «ERC té l'oportunitat de guanyar per partida doble, el PSC a Catalunya amb una altra victòria històrica, però també podem tornar a Cs a la irrellevància política, a un partit nascut per fomentar la confrontació, i que representa el neofeixisme espanyol».

També va lamentar la visita del rei Felip VI a Barcelona en plena campanya electoral, considerant-la com «una cosa coherent amb la campanya del PSOE». Aragonès va demanar als catalans que utilitzin les urnes per «donar una resposta contundent contra la sentència vergonyosa i venjativa que ha condemnat els líders del Procés».