L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va acusar el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, de «supremacisme polític» per no ser capaç de pactar amb altres partits i li va demanar que es deixi d'«excuses» i parli amb el president català, Quim Torra. «Que deixi de buscar excuses, el que ha de fer és parlar amb el president de Catalunya, elegit pels ciutadans i el Parlament català, que deixi de marejar la perdiu», va assegurar Puigdemont després d'una reunió amb candidats de JxCat a les eleccions generals del 10-N celebrada a Waterloo. Va insistir que Torra segueix sent l'interlocutor idoni del Govern central perquè és l'elegit pel Parlament català.

Preguntat sobre la crida de Sánchez al fet que l'independentisme faci autocrítica, Puigdemont va afirmar que li agradaria que el Govern i l'Estat espanyol haguessin fet autocrítica per l'1 d'octubre de 2017 i el posterior discurs del rei Felip VI. «Té una bona oportunitat demà», va afegir, en referència a la visita del Rei a Barcelona, i va criticar l'«absència de voluntat de diàleg» del Govern.

Preguntat sobre si, si no aconsegueix una majoria a les eleccions del 10-N, Pedro Sánchez hauria de trucar a la porta de JxCat, l'expresident català va insistir que la seva formació no li regalarà els seus vots «a canvi de res» i va acusar el líder del PSOE de «supremacisme polític» per no ser capaç de pactar amb altres partits.

«Hi ha vida més enllà del Partit Socialista, i això de vegades li costa entendre-ho perquè es basa en un supremacisme polític que sembla que, si no penses exactament igual i dius exactament igual les mateixes paraules que vol que diguis, ja no comptes», va denunciar.

Puigdemont va assegurar que Sánchez hauria d'explicar per què «va gastar milions» en convocar eleccions per buscar el mateix resultat, tot afegint que la gent sap «per a què serveix el vot a JxCat el proper diumenge».